Cursus Lightroom fotobewerking

Iberische Lynx
Roodkopklauwier
Grote Groene Sabelsprinkhaan

Cursus Lightroom fotobewerking

"Een goede vogelfoto maak je in het veld en niet achter de computer” dat hoor je wel eens zeggen. Dat is natuurlijk ook zo, maar een goede verwerking van een foto kan wel degelijk het verschil maken tussen een redelijke foto en een hele mooie foto! 

Voor fotografen die net begonnen zijn met fotograferen is het vaak al een uitdaging om in het veld de juiste instellingen te kiezen en dan wil de nabewerking er nog wel eens bij inschieten. Dat is jammer want ook je eerste foto’s wil je natuurlijk zo goed mogelijk afwerken. Voor die fotografen is er nu deze cursus! In de cursus gaan we aan de slag met de ‘basics’ van het fotobewerken. Aan het einde van de cursus ben je dan ook geen Photoshopkunstenaar, maar weet je wel hoe je snel en eenvoudig het maximale uit je foto kan halen en hoe je die het beste kunt verwerken.

In de cursus werken we met Adobe Lightroom. Lightroom is niet gratis, maar het is wel mogelijk om een proefversie te downloaden. Als je nog twijfelt over de aanschaf van het programma raden we dan ook aan om deze proefversie kort voor de cursus te installeren zodat je alvast even kunt rondkijken in het programma. Ook maak je kennis met het geheime wapen tegen veel ruis in een foto: Topaz Denoise AI. Ook van dit programma is een proefversie beschikbaar die je van tevoren al kan downloaden.

Verder gaan we aan de slag met onze, maar ook met jouw eigen foto’s! Je kan van tevoren een onbewerkte foto opsturen die je graag bewerkt zou zien. Tijdens de cursus gaan we kijken hoe we daar het maximale uit kunnen halen. De cursus zal online worden gegeven via Zoom waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om het scherm te delen om je te laten meekijken met het bewerken van de foto's.

DatumStarttijdEindtijd