Christien ter Haar

Hoi! Ik ben Christien en ik ben vogelaar. Dat klinkt als een introductie op een kringgesprek voor verslaafden en daar komt het eigenlijk ook wel op neer. Toen ik, na een korte pubertijdsbreak, van mijn jeugd met vogelaarsouders als twintiger weer aan het vogelen raakte ging het snel. Ik ging zoveel mogelijk de natuur in, met verrekijker en vogelgids. Lijstjes bijhouden en veel met anderen mee op pad. Elk weetje, geluid en vogelfeitje onthield ik. Ik doe tellingen voor Sovon en werk als vrijwilliger bij Vogelbescherming Nederland in de winkel om mensen te helpen een verrekijker of telescoop uit te zoeken.

Naast mijn vrije tijd als vogelaar werk ik in de kinderopvang met kinderen van 0-12 jaar oud. Ook hen neem ik graag mee in de wereld van vogels. Vanuit mijn eigen ervaring en mijn achtergrond als pedagoog weet ik hoe belangrijk is het is om al vroeg op te groeien met veel aandacht voor natuurbeleving. Waar kan je nu beter leren om goed voor anderen en de wereld om je heen te zorgen dan in de natuur? Daarom geef ik ook graag speciale kinder- en familie excursies!

Ik heb altijd ervaren hoe leuk leuk en leerzaam het is om met een ander op pad te gaan. Samen genieten van alle vogels die we tegenkomen en hier elke keer weer verwonderd door te raken. Die ervaring hoop ik ook tijdens mijn excursies te geven.

Ga je met me mee? Tot kijks!

Christien Westra - ter Haar