Bevers in de Rijnvallei

Bevers in de Rijnvallei

Ik ga met jullie op pad in de uiterwaarden van de Rijnvallei, in de omgeving van Renkum en Wageningen. Natuurlijke processen als water, wind en begrazing hebben hier vrij spel, waardoor een ruig en robuust gebied is ontstaan. Dit gebied vormt een ideaal landschap voor de Bever: genoeg water om in te zwemmen, struiken om zich in te kunnen verschuilen en jonge wilgen om aan te knagen.

De Bever heeft als ecosysteembouwer én sleutelsoort een grote impact op zijn omgeving. Zo zorgt de Bever met zijn geknaag voor open plekken en verjonging in de vegetatie. Zijn sporen zijn niet te missen: overal zie je afgeknaagde bomen en takken en ook zogeheten ‘beverglijbaantjes’. Hij zorgt ook voor variatie in het habitat, waar andere dieren weer van profiteren. Tijdens de wandeling in het gebied zal ik jullie van alles vertellen over Bevers en daarbij leren jullie hun gedrag, habitat, kenmerken en sporen goed (her)kennen, en vangen we hopelijk een glimp op van dit indrukwekkende dier.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd20:15
Eindtijd22:15
Prijs€ 25,00
InclusiefErvaren gids
Plaatsen vrij3

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Wageningen

Uw gids

Britt van Zelst
Britt van Zelst
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied