Beekdal van 't Merkske

Beekdal van 't Merkske

Het Merkske is een zeldzaam authentiek natuurgebied. Het is namelijk één van de weinige plekken waar de oorspronkelijke loop van een beek (het Merkske, een zijtak van de Mark) in ere is gehouden. In het zuiden van Noord-Brabant (onder Breda) op de grens met België mocht de natuur in het beekdal grotendeels zijn eigen gang gaan, en ook de plaatselijke boeren lieten het landschap in zijn waarde. Houtsingels, bramenwallen, zandpaden, bloemrijke graslanden en water minnende Elzenbossen zorgen voor een uitstraling van het landschap dat niet van deze eeuw lijkt.

Tijdens een wandeling van ongeveer 10 kilometer nemen we de tijd om te genieten van het landschap en alle vogels en andere dieren zoals Vlinders, Libellen, Reeën en Boomkikkers. In het voorjaar zullen vogels zoals de Grasmus, Koekoek, Nachtegaal, Tjiftjaf, Zwartkop, Groene Specht en Roodborsttapuit van zich laten horen. 

Bijzondere vogelsoorten die we gaan zoeken zijn de Geelgors, Grauwe Klauwier, Boomvalk, Spotvogel, Kwartel, Wespendief en Wielewaal. Reeën zien is hier ook zeker geen uitzondering aangezien het gebied vrij onbekend is en vaak lekker rustig is. In de zomer gaan we uiteraard ook op zoek naar de Boomkikkers die het goed doen in dit natuurgebied.

Omdat we echt de tijd nemen voor dit gebied is deze excursie ook zeer geschikt voor fotografie.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:00
Eindtijd13:00
Prijs€ 49,50
InclusiefErvaren gids

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Merkske

Uw gids

Laurie Rijsdijk
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied