Basiscursus fotografie Westkapelle

Drieteenstrandloper
Paarse Strandloper
Sperwer
Zilvermeeuw
Zilverplevier

Basiscursus fotografie Westkapelle

Een nieuwe camera gekocht, maar het is nog lastig om de juiste instellingen te vinden? Twijfel over de beste manier om een strandloper op de foto te zetten of juist een langs zoevende Sperwer? Niet zeker of een hoge of een lage ISO het beste is en welke meerwaarde een hoger F-getal eigenlijk heeft? Voor die vragen is deze cursus bedoeld! In de cursus gaan we aan de slag met de basics van de vogelfotografie. We leren hoe ISO, sluitertijd en diafragma elkaar beïnvloeden en welke combinatie voor een goed resultaat zorgt. Omdat deze cursus speciaal gericht is op vogelfotografie gaan we ook aan de slag met het fotograferen van vogels als ze met hun kenmerkende vaardigheid bezig zijn: het vliegen!

We starten de cursus op de zeedijk van Westkapelle. Westkapelle is een ware hotspot voor uiterst zeldzame vogels en de kenmerkende vuurtoren van Westkapelle heeft al meerdere nieuwe soorten voor Nederland langs zien komen. Voor ons zal echter niet het doel zijn om een hele speciale soort te vinden, maar juist om goed te leren om normale soorten te fotograferen. Een Vorkstaartmeeuw is immers doorgaans niet lastiger te fotograferen dan een Kokmeeuw, maar het kan dan heel prettig zijn om al je fouten al op de Kokmeeuw uitgeprobeerd te hebben! Een gebrek aan meeuwen is er niet bij de zeedijk van Westkapelle en dat zijn gewillige onderwerpen voor fotografie. Ook scharrelen aan de onderkant van de dijk regelmatig Steenlopers en Paarse Strandlopers rond en bij het Zuiderhoofd zijn vaak Drieteenstrandlopers te vinden. Natuurlijk houden we oog een schuin oogje open voor die ene bijzondere soort. Hier is alles mogelijk!

Voor deze cursus is het handig om de beschikking te hebben over een auto. We rijden kleine stukjes om op verschillende plekken rondom Westkapelle te komen. Je kan met elke camera aan de cursus deelnemen, maar houd er wel rekening mee dat overvliegende vogels met sommige camera’s lastig op te foto te zetten zijn. We doen natuurlijk wel ons best om uit elke camera de maximale foto te halen!

DatumStarttijdEindtijd