Avondexcursie Ackerdijkse Plassen

Middenin een stedelijk gebied van ongeveer 2,5 miljoen mensen liggen de Ackerdijkse plassen. Je rijdt er meestal zonder dat je het door hebt met 100 km/h voorbij op de A13. Dat kleine stukje groen, dat zal toch niet zo bijzonder zijn. Fout! In dit gebiedje van anderhalve vierkante kilometer is meer te zien dan je tijdens deze excursie kan ontdekken.

In grote stukken riet komen we de verschillende soorten rietvogels tegen, en als je goed luistert kunnen we hier zelfs het verschil tussen de Snor en de Sprinkhaanzanger horen. We luisteren ook naar de explosieve zang van de Cetti's Zanger en proberen de Baardmannetjes in het riet te vinden. We oefenen met de verschillende soorten steltlopers die hier foerageren waaronder Kleine Plevier, Kemphaan en Bosruiter. Ook maken we kans op bijzondere vogelsoorten als Porseleinhoen, Steltkluut, Purperreiger, Roerdomp en Boomvalk!
Daarnaast zingt de Blauwborst vanaf de hoogste rietstengels in het avondlicht, wachtend totdat iemand de perfecte plaat schiet. In de verte hoor je de Grutto’s, zien we een Kluut en welke ruiter is dat ook alweer?

Ga gezellig een avondje mee en laat je verrassen door de vele vogelsoorten die in dit gebied onder de rook van Rotterdam te vinden zijn!

DatumStarttijdEindtijd
18:0021:00Volgeboekt
17:3020:30Volgeboekt