Vogelzang in het Almeerderhout

Vogelzang in het Almeerderhout

Het Almeerderhout is het grootste bosgebied binnen de gemeente Almere met een oppervlakte van 1400 hectare. Percelen met grote populieren die er al 40 jaar staan worden inmiddels afgewisseld met gemengd bos en dat zorgt voor gevarieerde natuur. De excursie start bij standslandgoed de Kemphaan waar onder andere een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer te vinden is, maar ook een bierbrouwer, de stadsboer en Stichting AAP herbergt.

Tijdens de excursie zullen we diverse biotopen bezoeken, continu omringd door een enorm vogelconcert. In de bosgebieden zoeken we naar diverse zangvogels zoals Grote Lijster, Zanglijster, Zwartkop en heel misschien horen we Wielewalen. We lopen richting de Hoge Vaart, een van de twee vaarten die dwars door Flevoland getrokken zijn om te zorgen voor een goede waterhuishouding. Hier maken we grote kans op IJsvogel, en met een beetje geluk horen we een Waterral en zien we een Bever zwemmen.

In de gemengde bossen waar we doorheen zullen wandelen maken we kans op groepen Appelvinken die zich te goed doen aan de kersenpitten. Buizerd en Havik komen ook veel in het Almeerderhout voor en maken we dus ook een grote kans op om te treffen.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd06:00
Eindtijd10:00
Prijs€ 39,50
Plaatsen vrij0

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Almeerderhout

Uw gids

Victor Eggenhuizen
Victor Eggenhuizen
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied