Vaarexcursie Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig watterijk gebied vol bijzondere vogelsoorten. Zo broeden hier de zeldzame Visarend én Zeearend, waar we vandaag beide naar op zoek zullen gaan. 

We starten de excursie in de vroege ochtend in de Sliedrechtse Biesbosch, waar we luisteren naar vogelzang van soorten als Cetti's Zanger, Snor, Bosrietzanger en Nachtegaal. In de meer bosrijke stukken maken we ook kans op Tuinfluiter, Spotvogel, Koekoek, Groene Specht en Wielewaal.

Vervolgens stappen we aan boord van een fluisterboot en verkennen we de Biesbosch vanaf het water tijdens een vaartocht van ongeveer twee uur. Vanaf het water zoeken we de rietkragen af voor een IJsvogel of een Waterral. De Biesbosch, met zijn kreken en rustige watergangen is vanaf het  een unieke ervaring. Uiteraard houden we de lucht ook goed in de gaten voor de Visarend en Zeearend. Ook andere roofvogels zoals Boomvalk, Havik, Wespendief en Slechtvalk kunnen langs komen vliegen. Uiteraard maken we ook nog een kleine kans op Bevers tijdens deze excursie.

DatumStarttijdEindtijd