Sebastiaan van Empel

Ik ben Sebastiaan; vogelfanaat, wildliefhebber, loper, Land Rover-rijder, bosbewoner en groot bewonderaar van de natuur. Aangenaam!

Ik neem mensen mee naar buiten, de natuur in. Struinen over bospaden, dwalen over heide, ploegen door stuifzand. Al je zintuigen worden wakker. Ik leer je kijken naar bomen, planten en dieren. Naar hun verbondenheid en samenwerking. Als je dat eenmaal doorhebt, ga je steeds meer zien. 

Ik heb door heel Nederland gewoond en overal gelopen. Van de Betuwse kleigrond tot de Zeeuwse kust. Uiteindelijk besloot ik terug te gaan naar het gebied waar ik als kind al gek op was: het wilde hart van Nederland. We lopen hier in Natura2000-gebied rond ons boswachtershuis in het voormalig Staatswildreservaat midden op de Veluwe. Ik ken dit natuurgebied als mijn broekzak. Edelherten, Dassen, Reeën, Raven, Vossen, Wilde Zwijnen, Wisenten en Wolven leven hier in vrijheid.

Natuur is prachtig, weldadig, maar ook keihard. Een leermeester en inspiratiebron. We maken er deel van uit, zijn er afhankelijk van en verantwoordelijk voor. Dat voel je als je buiten bent. Zo werk ik wandelend aan een betere wereld.

Laten we gaan!