Natuurexcursie Kampina

De Kampina is een fantastisch stukje natuur gelegen in het midden van Noord-Brabant tussen Best en Boxtel. Wat dit gebied zo bijzonder maakt is de gigantische verscheidenheid aan verschillende stukken natuur. Vrijwel iedere soort natuur van Midden- en Oost-Brabant is terug te vinden in dit gebied.

Deze diversiteit aan natuur is perfect voor het zien en horen van veel verschillende soorten vogels, vlinders, libellen en planten. De zomer is bij uitstek een mooie periode om dit gebied te verkennen en op zoek te gaan naar de prachtige soorten in het gebied. Tijdens de excursie maken we goede kans om vogels als Wespendief, Boomvalk, Fluiter, Koekoek en verschillende soorten spechten te zien of te horen. Daarnaast maken we kans op allerlei bijzondere vlinders en libellen als de Kleine IJsvogelvlinder, Grote Weerschijnvlinder, Heideblauwtje, Beekrombout en de parels onder de Nederlandse juffer: de Beekjuffers.

Met een beetje geluk komen we ook nog Levenbarende Hagedissen tegen of zien we jonge Wielewalen in de boomkruinen heen en weer vliegen. Zat te beleven dus! Tijdens deze vier uur durende excursie zullen we een mooie wandeling maken langs de beken, door de bossen en over de heideterreinen van de Kampina, en gaan we afhankelijk van waar de interesses liggen op zoeken naar de planten en dieren in het gebied!

DatumStarttijdEindtijd