Matias Fortunato Duarte

Ik ben Matias! Oftewel "Mattie". Al zolang als ik mij kan herinneren ga ik de natuur in op zoek naar dieren en om te genieten van de omgeving. Elke keer wanneer je op pad gaat weet je van tevoren nooit wat je tegen gaat komen, zo ontdek je vaak weer iets nieuws. Ik merk aan de mensen om mij heen (vrienden, broertjes/zusjes, ouders, opa en oma) dat het heel leuk is om naast een "normale" wandeling door het bos, ook meer te leren over de soorten en ecologie in de natuur. Dit is natuurlijk het leukste om te leren van een échte bioloog. Na mijn bachelor Biologie ben ik begonnen met de Master Bos en Natuurbeheer in Wageningen. Voor mijn scriptie ga ik deze zomer onderzoek doen naar roofvogels in Kenia, dus als je geïnteresseerd bent in roofvogels gaan wij zeker een leuke tijd beleven samen.

Vogelen is voor mij zo'n grote hobby, omdat het heel veelzijdig is en je veel zintuigen gebruikt. Moet je eens even voorstellen: Je wandelt door een gebied en wordt geprikkeld door allerlei verschillende geluiden die je hoort met je oren. Je hoort een vogel die je nog niet eerder hebt gehoord en begint te zoeken met je ogen. Je vindt de vogel! Maar dan kun je nog een uitdaging aan gaan: De vogel mooi fotograferen! Natuurfotografie geeft voor mij echt een extra dimensie aan het ervaren van de natuur en daarom neem ik ook eigenlijk altijd mijn camera mee op pad. De stappen van horen, zien en fotograferen maken het vogelen zoveel interessanter en uitdagender en zorgen ervoor dat je heel bewust wordt van je omgeving. Ook als je niét bewust bezig bent met vogelen ;). Eenmaal geïnteresseerd zijn in vogels zorgt ervoor dat er altijd wat interessants te horen of te zien is in je omgeving!

Matias Fortunato Duarte