Billy Herman

Hallo, Ik ben Billy! Gepassioneerd door de diversiteit van de natuur, trok ik al van mijn negende de natuur in. Gaandeweg specialiseerde ik mij in de Belgische natuur. Vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen, vissen, grote insecten en flora boeien me mateloos. Vooral vogels zijn mijn grote passie. Ik hou ervan de vele facetten van het vogels kijken te beoefenen. Het diepgaand herkennen van soorten, trektellen, de geluiden, hun ecologie, de broedvogels van bij ons, het gedrag van vogels, etc.

In mijn jeugd sloot ik me aan bij de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu). Na mijn studie van biologie aan de Universiteiten van Gent en Antwerpen, werkte ik onder meer professioneel voor Natuurpunt. Uiteindelijk richtte ik in 2014 STARLING reizen op wat vandaag de dag nog steeds mijn roeping is!

De schoonheid van natuur delen met andere mensen is het liefste wat ik doe. Ik hou van uitdagingen en diversiteit die zich moeilijk laten zien, al geniet ik ongelooflijk van algemene natuur. Weinig vogels kunnen voor mij tippen aan een Pimpelmees! Ik leer graag mensen op een andere manier kijken en genieten van natuur.

Dagjeindenatuur is een fantastisch initiatief dat ik graag mee help uitbouwen in Vlaanderen. Het is dé manier om kwalitatief en diepgaand de natuur dichter bij jou te brengen. Ik sta dan ook te popelen hieraan mee te werken en jou op sleeptouw te nemen. Kom je met me mee?